Workshops 100 jaar Fiep Westendorp

Standaard

vignet_fiep100

Ter ere van het 100 jarig jubileum van Fiep Westendorp, hebben wij een aantal Dromenkroon workshops in de aanbieding*. De opzet van de workshops  “Toekomstvinders” zijn (mede) mogelijk gemaakt door steun van de de Fiep Westendorp Foundation: “De foundation gelooft dat met deze workshops de creativiteit van kinderen op een vernieuwende en toegankelijk manier wordt gestimuleerd.”

*De korting geldt mits je de workshop(reeks) i.c.m. met de Fiep bus boekt en/of met een verwijzing van (een werknemer van) Fiep tot een boeking van de workshops komt.


Geschikt vanaf kleuterklas – spelen met techniek


1. Schilderen met de Sphero robot-bal
Duur: 1,5-2 uur
Kosten: 200 euro per dagdeel, excl. reis- en materiaalkosten (normaal: 300 euro)
Aantal begeleiders: 1

Wat gaan we doen?
Photo 14-04-16 14 29 02Op een groot kartonnen canvas maken de kinderen een eigen schilderij. De robot bal – waarmee ze schilderen – en het spuiten van de acrylverf maken het tot een betoverende workshop. De vormen die verschijnen in het schilderij zijn volop voer voor gesprek, het proces is een feestje op zich. Uiteindelijk kun je het schilderij verder bewerken en/of als klassewerk tentoon stellen.


2. Interactief tekenen
Duur: 1 dagdeel
Kosten: 200 euro per dagdeel, excl. reis- en materiaalkosten (normaal: 300 euro)
Aantal begeleiders: 1

Wat gaan we doen?
IMG_20160218_113847In 1 dagdeel maakt de klas een groepstekening. Hun tekening komt als het ware tot leven, middels de Makey Makey en zelf ingesproken audio-fragmenten in Scratch. De tekening kan inhaken op een specifiek thema en/of geinspireerd worden op het werk van Fiep. Het technische gedeelte wordt voor kleuters en/of onderbouw verzorgd door Dromenkroon, in de bovenbouw kunnen de kinderen eventueel zelf programmeren en bedraden. Indien gewenst kan de workshop ook toegepast worden als interactief bordspel. Dit neemt 2 dagdelen in beslag en kan gebaseerd worden op het werk van Fiep of een zelf gekozen boek/illustrator.


Geschikt voor bovenbouw – toekomstdenken over technologie (Toekomstvinders)


3. Uitvinders van de toekomst
Duur: 3 dagdelen
Kosten: 350 euro per dagdeel, excl. reis- en materiaalkosten (normaal: 525 euro)
Aantal begeleiders: 2

Wat gaan we doen?
Foto 29-09-15 16 46 53In 3 dagdelen doorloopt de klas het gehele proces van een uitvinding doen. Startend bij hun eigen toekomstdromen en socratisch verkennend hoe zij de wereld zelf tot een betere plek kunnen maken, ontwikkelen de kinderen vervolgens in groepjes hun eigen idee voor een uitvinding. Daarmee gaan ze aan de slag. Eerst visualiseren, daarna prototypes maken en uiteindelijk presenteren voor de groep en/of online op Toekomstvinders.nl.


4. Robots & kunst
Duur: 2 dagdelen
Kosten: 350 euro per dagdeel, excl. reis- en materiaalkosten (normaal: 525 euro)
Aantal begeleiders: 2

Wat gaan we doen?
Wat iIMG_20160408_100748s kunst nou precies? En wat zijn robots? Welke rol kunnen robots spelen in het maken van kunst? Hoe verhouden mens en robot zich dan tot elkaar, waar het kunst betreft? In deze filosofisch getinte workshop verdiepen kinderen zich in hun eigen beeld van kunst en technologie, maar leren ze ook de perspectieven van anderen kennen. Het eerste dagdeel gaat specifiek over robots. We spelen met diverse kleine robotica en verkennen robots van nu en de toekomst. Het tweede dagdeel staat in het teken van kunst & robots: wat is kunst en hoe verhouden die robots zich daartoe? De kinderen maken in groepjes een eigen tekenrobotje en ook spelen we met een grotere robot. Daarna verdiepen we ons in diverse kunstenaars die met robots samenwerken en concludeert elk groepje kinderen met een eigen take-out van deze workshopreeks.


Meer weten?
Dromenkroon werkt op het snijvlak van innovatie, educatie en onderzoek. Wij vinden het belangrijk dat kinderen bewuster omgaan met technologie en het vooral inzetten om de wereld voor henzelf en anderen tot een ‘betere’ plek te maken. Dat doen we meestal voor de bovenbouw, in een samensmelting van technologie, filosofie, creativiteit en verbeeldingskracht. Daarnaast vinden we het superleuk om met tech te spelen en ontdekken. Want spelenderwijs ontdekken ook de jongste kinderen meer over technologie en wat ze wel of niet goed vinden.

Naast workshops en gastlessen verzorgt Dromenkroon ook een studiedag en cursus voor docenten, om dit werk zelf uit te kunnen voeren in de klas. Wil je meer weten over wat Dromenkroon voor jouw school of instelling kan betekenen? Neem contact op met Eline via eline[at]dromenkroon.nl of 06-22472835

Advertenties

Wil je je mening geven? Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s