Slimme broek vervangt rolstoel

Standaard
De Engineering and Physical Sciences Research Council (EPSRC), een Brits overheidsorgaan dat wetenschappelijk onderzoek subsidieert heeft een gigantische investering gegeven voor de ontwikkeling van een ‘slimme broek.’

Het subsidiebedrag (in totaal 2 miljoen pond) gaat naar het onderzoek ‘Wearable Soft Robotics for Independent Living’ van de University of Bristol. Zij doen oa. onderzoek naar een prothetische robothand en een broek die is voorzien van kunstmatige spieren.

rolstoelen-dietz-standaard-caneob

De broek werkt op basis van ‘zachte robotica,’ en moet als een tweede huid passen bij mensen die uit zichzelf niet meer kunnen lopen, maar geen totaal verlamde spieren hebben. De kunstmatige spieren van de broek werken samen met de eigen spieren van de gebruiker.

Bovendien moet de slimme broek huidige problemen voorkomen (denk hierbij aan huidproblemen of problemen bij de bloedcirculatie bij lang gebruik van rolstoelen of trapliften).

Wow, hoe gaaf is het dat we in een tijdperk leven waarin technologische toepassingen voor dergelijke doeleinden ingezet kunnen worden? To be continued…

Advertenties

Wil je je mening geven? Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s