Een toekomst met ronde websites?

Standaard

round_websiteWaarom zou een website eigenlijk altijd plat zijn? Kan een website ook iets zijn waar je van alle kanten naar kunt kijken? Een soort 3D object? Een flexibel scherm waarmee je interactie kunt aangaan?

Websites van de toekomst

Wij zullen nooit vergeten dat een 10 jarig meisje uit Rotterdam een concept bedacht voor een ronde website (zie foto) tijdens een van onze workshops. Het doel van de toenmalige workshop was om met kinderen  websites voor de toekomst te bedenken. In dit geval was het thema fantasiedieren.

Een oneindige wereld om samen in te spelen

Twee jaar geleden, om precies te zijn: op 8 november 2012, kwam het meisje met dit originele idee. De docent begon haar tijdens de workshop uit te leggen dat zoiets niet mogelijk was. “Want hoe kun je dit op je computer bekijken?” Maar dat is het nu precies. Zonder dat deze dame precies wist hoe dat zou moeten werken, vond ze toch dat het moest kunnen. Ze had lef. Ze wilde iets anders maken dan haar klasgenoten. Haar wens was om oneindig in een omgeving rond te lopen en zwemmen, met de door haar bedachte dieren. Bovendien leek het haar leuk om op deze manier met meerdere mensen tegelijk te spelen.

Aangezien de techniek met sprongen vooruit gaat, lijkt haar idee helemaal niet zo ver weg. Wat denken jullie, zullen we ooit zulk soort media-ervaringen gaan ontwikkelen? Er wordt in ieder geval al volop getest met flexibele schermen die haar idee werkelijkheid zouden kunnen maken.

Advertenties

Wil je je mening geven? Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s