Transformatie: leren door te ervaren

Standaard

Hoe kun je ervaren hoe het is om een bepaald dier te zijn? Waarom leren we zulke dingen uit een boek? Zou het niet bijzonder zijn als je dit echt kunt meemaken?

Screen shot 2014-11-05 at 8.33.30 AMIn een workshopreeks over uitvindingen bedacht een groep jongens dat zij in de toekomst graag willen transformeren in allerlei dieren. De bedoeling hiervan is dat je meer over de dieren kunt leren, door er zelf een te zijn.

Hoe transformatie zou kunnen werken? Daar was nog niet iedereen in de groep het over eens. Een aantal vindt dat het mogelijk moet zijn met een armband. Je drukt op de knop en je verandert. Als je er weer op drukt, verander je terug. Sommigen uit de groep zijn echter van mening dat het beter werkt om in een machine te gaan staan. Aan de andere kant kom je er uit en ben je ineens een dier.

Screen shot 2014-11-05 at 8.27.25 AM

Stel je voor, je bent tijdelijk een vis. Dan leer je wat je moet eten, welke bedreigingen je tegen komt, hoe je je voelt… De jongens zagen het helemaal voor zich! Bekijk alles op hun eigen site.

Het mooie is dat zulke dingen eigenlijk al kunnen. Je kan het in ieder geval gemakkelijk simuleren met de Oculus Rift. Onze¬† “Oculus Slim” workshops hebben inmiddels bewezen dat kinderen zulk soort dingen helemaal voor zich zien. Welke mogelijkheden zouden er nog meer ontstaan?

Advertenties

Wil je je mening geven? Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s