Welke toekomstdromen hebben (deze) kinderen?

Standaard

Wat wil je worden en wat droom je voor de toekomst? Hebben oudere mensen ook nog dromen? Wat er gebeurt als je kinderen een ouder iemand laat interviewen hierover? En ook nog ruimte laat voor (hun eigen) humor? Wij waren er erg nieuwsgierig naar. En zie hier het resultaat!

Screen shot 2014-10-30 at 4.15.27 PMDeze groep jongens was toevallig nogal stoer. Twee van hen willen graag rijk worden, als profvoetballer bijvoorbeeld. Hoewel niet alle kinderen in de workshop-groep dit hadden, waren er toch redelijk wat. Maar, na wat dieper graven kwamen ze ook met mooie dromen voor de wereld. Gionnan wil dat er voor elke ziekte een medicijn komt, Ilias wil goede doelen steunen en Younes wil (met zijn toekomstige rijkdom) arme mensen helpen… Lees hier meer over hun dromen.

Alle andere kinderen die meededen aan de workshop hadden zo hun eigen dromen. De ene wil dokter worden, de ander een gezin. Sommigen willen meerdere beroepen uitoefenen, anderen zoeken hun droom meer in hoe ze de wereld in de toekomst voor zich zien. In een divers scala aan content hebben zij uiting gegeven aan hun dromen voor de toekomst. Ze maakten allemaal hun eigen logo, fotografie, filmpjes, enzovoort. Op de site jonggedroomd.nl zijn alle resultaten verzameld.

Screen shot 2014-10-30 at 4.34.38 PM

In 2013 hebben wij vier groepen kinderen van 9 t/m 13 jaar hiermee aan de slag gezien.  In een reeks met workshops maakten de kinderen hun eigen website, inclusief alle content, begeleid door zo’n 15 verschillende (media)vakmensen. Tot op de dag van vandaag zijn wij geinspireerd door de toekomstdromen van deze (en andere) kinderen! In 2015 zijn wij dan ook van plan gevolg te geven aan een project rondom dit thema. Vind je het interessant hier meer over te weten? Of wil je aanhaken? Mail Eline[at]dromenkroon.nl!

Advertenties

Wil je je mening geven? Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s