Met je exoskelet – workshop

Standaard

Een exoskelet, wat is dat? Een uitwendige versteviging van je lijf, zegt Wikipedia. Een skelet dat aan de buitenkant zit. Is dat alleen interessant voor de gezondheidszorg? Of is het ook iets dat je superkrachten kan geven? Of iets dat een rol kan spelen in entertainment?

Screen shot 2014-10-30 at 4.47.15 PMDe afgelopen jaren – door opmars van technologie en de daling in prijs hiervan, in combinatie met de de opkomst van de 3D printer – is het veel makkelijker geworden een exoskelet of kunstmatige ledematen te maken. De meeste zien er nog heel technisch en futuristisch uit. Het lijkt heel logisch voor mensen die bijvoorbeeld een been missen. Weet je nog dat tijdens de World Cup iemand met kunstbenen, bestuurd door zijn hersenen, de aftrap deed?

Sommige mensen geloven dat exoskeletten ons leven kunnen verbeteren, zelfs delen van ons lichaam kunnen vervangen. Of dat ze onderdeel zullen worden van een nieuw soort pretparken, waar je in combinatie met virtual reality dingen nog echter kunt beleven. Wat denk jij?

Zullen exoskeletten ons in de toekomst voorzien van superkrachten?

In deze workshop laten we kinderen nadenken over de mogelijkheden van dergelijke apparatuur en presenteren we huidige toepassingen. Hoe willen kinderen hier in de toekomst iets mee? Hun beleving van het menselijk lichaam en het verrijken/versterken hiervan wordt op de proef gesteld. Uiteindelijk geven de ideeen en prototypes van kinderen een beeld over hoe ze hier in de toekomst mee willen leven (of niet). Zo maken zij de zin vanzelf af. “Met je exoskelet…”

Doel van deze workshop(reeks) voor kinderen

  • Bewustwording mogelijkheden, beperkingen en ontwikkelingen van technieken rondom exoskeletten en biomechanica
  • Creatief, kritisch nadenken en menings- en beeldvorming over toekomst
  • Ervaren van teamwork ter verrijking van creatieve proces en ideeën
  • Eigen content maken en publiceren op een website en/of prototype bouwen

“Met je exoskelet” wordt zowel als losse workshop (2-3 uur) als in een reeks (2-3x 2-3uur) gegeven. Wil je meer weten of aanhaken bij dit thema? Wij staan open voor samenwerking! Neem contact op via info[at]dromenkroon.nl.

Advertenties

Wil je je mening geven? Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s