Leeft de game? workshop

Standaard

Gaming is iets wat door velen als “niet echt” bestempeld wordt. Je speelt een computerspel toch gewoon als tijdverdrijf? Net als een bezoek aan de kermis?

Voor een groeiende groep mensen is het echter onderdeel van hun (sociale) leven. Vragen als “wat is echt, en wat is niet echt?” en bijvoorbeeld “Kan realiteit onderdeel worden van een virtuele wereld?” worden steeds belangrijker om te stellen.

Voor kinderen is het belangrijk een bewustzijn rondom dit onderwerp te ontwikkelen, naarmate de grenzen, door voortschrijdende technologische ontwikkeling, vervagen.

Zijn de contacten die je opdoet tijdens een game bijvoorbeeld wel of niet echt? En is het niet ‘echt’ leren als je je strategisch inzicht middels een game vergroot? Wat is virtueel, wat is realiteit en bestaat er eigenlijk zoiets als een virtuele realiteit?

In deze workshopreeks verkennen we met kinderen de toekomst van gaming aan de hand van allerlei technologische ontwikkelingen. Een combinatie van offline en online activiteiten zorgt ervoor dat kinderen zich gaan afvragen waar de kaders van de game liggen en in welke mate zij hier zelf invloed op hebben.

Doel van deze workshop(reeks) voor kinderen

  • Bewustwording rondom gaming, virtuele omgevingen en de werkelijkheid
  • Creatief, filosofisch, kritisch nadenken en beeldvorming over toekomst
  • Ervaren van teamwork ter verrijking van creatieve proces en ideeën
  • Eigen content maken en publiceren op een website en/of prototype bouwen om te komen tot mengvormen van virtueel en werkelijkheid

De workshop “Leeft de game” wordt enkel in een reeks (3-5x 2-3uur) gegeven, om te zorgen voor voldoende verdieping in de materie. Wil je meer weten? Neem contact op via [info]at[dromenkroon].nl

Advertenties

Wil je je mening geven? Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s