Boeken van de toekomst – workshop

Standaard

Onze wereld veranderd in razend tempo. Terwijl iedereen tot kort geleden bezig was met het ‘ver-appen’ van boeken en sommigen heil zien in de ontwikkeling van eBooks, zijn er nog veel meer interessante ontwikkelingen om te bekijken.

bookOp het snijvlak van ontwikkelingen die ogenschijnlijk niet met elkaar te combineren zijn, ontstaan nieuwe uitvindingen. Denk aan boeken met virtual reality, projectie of electronische koppelingen zoals een ‘wired’ boek dat reageert op je aanraking… Gaan we in de toekomst (delen van) boeken 3D printen? Worden ze een portaal naar nieuwe werelden, of zijn ze dat eigenlijk nu ook al? Want wat betekenen boeken eigenlijk voor kinderen? Door met kinderen allerlei filmpjes te bekijken uit geschiedenis, ontwikkelingen uit het heden en inspiratiemateriaal onze mogelijke toekomst, ontstaan vanzelf hun eigen boeken van de toekomst!

cropped-dromenkroon_low-res_0011.jpgIn deze workshop dagen wij kinderen uit verder te denken dan het papieren boek dat voor ze ligt in de klas. Verder dan eBooks of een baby-boek met geluidjes erin. We laten ons inspireren door de ontwikkeling van boekdrukkunst en huidige concepten, om uiteindelijk te komen tot eigen boek-prototypes. Kinderen leggen uiteindelijk hun idee uit in een filmpje of artikel en delen dit op de website boekenvandetoekomst.nl (under construction).

Doel van deze workshop(reeks) voor kinderen

  • Bewustwording mogelijkheden, beperkingen en ontwikkelingen boeken, boekdrukkunst en technologieen die dit zouden kunnen beinvloeden
  • Creatief en kritisch nadenken, beeldvorming over toekomst en eigen rol hierin
  • Ervaren van teamwork ter verrijking van creatieve proces en ideeën
  • Eigen boek-prototype maken en/of uitleg hierover in vorm van video of artikel publiceren op een website

“Boeken van de Toekomst” wordt zowel als losse workshop (+/- 3 uur) als in een reeks (3x 2-3uur) gegeven. Wil je meer weten? Neem contact op via info[at]dromenkroon.nl.

Advertenties

Wil je je mening geven? Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s